Yükleniyor

Yumurtalarınızı Neden Dondurursunuz?

YUMURTALARI DONDURMANIN EN ÖNEMLİ NEDENLERİ

Yumurta dondurma birçok farklı insan tipine ve birçok nedene uygun olabilir. Aşağıda, birinin yumurtalarını dondurmasının en yaygın nedenlerinden bazılarını göreceksiniz.

Gelecek planlaması

Sosyal, kişisel ve profesyonel nedenlerle birçok insan doğumu ertelemeyi tercih ediyor. Yumurta kalitesinin (ve dolayısıyla doğurganlığın) otuzlu yaşların ortasından sonuna kadar keskin bir şekilde düştüğü göz önüne alındığında, yumurta dondurmak bir kadının biyolojik saatini durdurmanın harika bir yoludur.

Kanser

Kemoterapi ve/veya pelvik radyasyon tedavisi gerektiren kanserli kadınların doğurganlıklarını etkileme olasılığı yüksektir. Tedaviden önce yumurtaları dondurmak akıllıca bir seçimdir.

POF (Prematüre Over Yetmezliği = Erken Menapoz)

Bazı kadınlar, kromozomal anormallikler (örn. Turner sendromu, Frajil X sendromu) veya ailede erken menopoz öyküsü nedeniyle erken yumurtalık yetmezliği riski altındadır. Hala gençken yumurta dondurmak, kişinin doğurganlığını çok fazla azalmadan koruyabilir.

Ameliyatlar

Bazı ameliyatlar yumurtalıkları hasar görme riskine sokabilir. Ya da bazı ameliyatlar genetik bir bozukluk nedeniyle yumurtalıkların alınmasını gerektirdiği için yapılabilir. Yumurtaları ameliyattan önce dondurmak bazı durumlarda faydalı olabilir.