Yükleniyor

Transfer Sonrası Hususlar

Bir embriyo transferini takiben, çoğu kadın, embriyo implantasyonuna yardımcı olmak ve gelişmesi için ihtiyaç duyduğu beslenmeyi alması için diğer ilaçlarla birlikte progesteron alacaktır.

Transferden yaklaşık iki hafta sonra, hamileliğin tutup tutmadığını belirlemek için bir kan testi yapılacaktır.

Hamilelik testi pozitifse, iki hafta sonra bir ultrason planlanır ve genellikle bir kalp atışı tespit edilir. Kalp atışı, pozitif bir hamilelik testinden dört hafta sonra görülmelidir. Kalp atışı tespit edildiğinde, hamileliğin canlı doğuma devam etme olasılığı %90-95’tir.

Tüp Bebek Riskleri

Tüp Bebek, çoğu tıbbi prosedür gibi bazı risklerle birlikte gelir. Bununla birlikte, tedaviyle birlikte gelen risklerin çoğu minimum düzeydedir ve ekibimiz tarafından uygun bakım ile büyük ölçüde önlenebilir. Bununla birlikte, herkesin özellikle farkında olması gereken iki risk vardır – ancak bunlar bile uygun tedavi ile neredeyse tamamen ortadan kaldırılabilir.

Yumurtalık Hiperstimülasyonu

Tüp bebek sırasında anormal derecede yüksek sayıda yumurta üretme girişiminde yumurtalıkları uyarmak için verilen hormon ilaçları Yumurtalık Hiperstimülasyon Sendromu (OHSS) riskine yol açar. OHSS ağrılıdır ve mide bulantısına, baş dönmesine, kusmaya ve özellikle ciddi vakalarda hastaneye yatışa, organ yetmezliğine veya daha kötüsüne neden olabilir. Risk, belirli demografik özelliklerde (genç kadınlar veya yüksek AMH’si olanlar ve PCSO’lu olanlar) önemli ölçüde daha belirgindir. Ancak, OHSS’nin bu riski dikkatli izleme, uygun protokollerin kullanımı ile önemli ölçüde azaltılabilir.

Çoğul Gebelik

IVF’nin çoğul gebelik, gebelik ve doğumla sonuçlanma riski, birden fazla embriyo transfer edildiğinde 1’den %30’a kadar çıkabilir. Çoklu sayılar, serebral palsi, doğum sırasında aşırı kanama, erken doğum (ve ilişkili bilişsel sorunlar) ve bebek ölümleri gibi bir dizi ciddi rahatsızlık için katlanarak daha büyük bir riskle sonuçlanır. Neyse ki, bir seferde bir embriyo transfer edilerek bu risk neredeyse ortadan kaldırılabilir. Bir seferde bir embriyo transfer etmek, ilk transferin tutma ihtimalini çok az düşürebilir, ancak IVF döngüsünün kendisinden kaynaklanan canlı doğum ihtimali üzerinde hiçbir etkisi yoktur.